Hiánypótló kezdeményezés volt az Antall József Tudásközpont részéről, hogy újra megszervezte a néhány évig elmaradó Dunai Regattát. Minden olyan nap fontos, mikor közösségi tereinket arra használjuk, hogy otthon legyünk bennük. A Valyo ezért mindhárom eddigi eseményen részt vett: 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is.

Budapest dunai partszakaszának egyik ékköve, a Műegyetem rakpart adta a hátteret az egész napos programsorozatnak, melynek fő eseménye természetesen az egyetemi hajóegységek megmérettetése.

2013-ban a Dunai Regattán debütált a Valyo kötelékében a szentendrei gyökerekkel bíró, ám abban az évben vándoréletet kezdő, legendás Kacsakő Bisztró cirkuszi kocsi. Tökéletes idővel és interaktív játékkal vártunk mindenkit, és jöttek is szép számmal a látogatók. A feladat az volt, hogy a játékos egy Dunát ábrázoló vaktérképre rajzolja fel a folyóhoz köthető, meghatározó eseményeit élete korábbi szakaszaiból. Első csók, egy meghatározó séta, az első kutyasétáltatás, gyerekkori kacsakövezés – és még számos, tán a múlt homályába tűnő élmény bukkant újra felszínre játékosaink emlékeiből.

2014-ben a firssen elkészült Valyo Mobillal jelentünk meg az eseményen. Ide kerültek a Valyo !Part bútorai. Szerveztünk kacsakőbajnokságot és a Kinoflow csapatával közösen kertmozivá alakítottuk a Duna-partot

2015-ben saját helyszínt kapott a Valyo a rendezvényen belül: a Szabadság híd alatti területet foglaltuk el, ahol kora délutántól hajnalig zajlottak a programok. Egy brazil tájépítészcsapat kialakította velünk az első igazán profi Kacsakőpályát, aminek a lelátóján több száz ember szurkolta végig az izgalmas bajnokságot. Jelen volt a Játszóház csapata is rengeteg társasjátékával és lelkes szabálymagyarázó gárdájával. A zenei programok egész nap, folyamatosan zajlottak: délután Panda játszott a napsütésben, az OZMO nyitotta meg a koncerteket, a Grabanc pedig garantálta estére a pörgős hangulatot, amit Seldon szettje zárt.