Alsósétány

2016-tól elérhető fejlesztésünk.

Ha elég alacsony a vízszint, a Duna pesti és budai oldalán, kis megszakításokkal, de közvetlenül a parton, néhol az eredeti fövenyen sétálhatunk végig. Igaz, ezt kevesen teszik meg, hiszen nem közismert a néhol nehézkes útvonal, nem is könnyű lejutni oda.

A Valyo célul tűzte ki, hogy a közvetlen partmenti területet is kezeljük a város teljes értékű részeként. Legyen a Duna mindkét partján komfortos, kikapcsolódásra alkalmas, teljes egészében gyalog végigjárható, karbantartott hely az Alsósétány! A 2016-17 során kihelyezett Ficcenések és Gerillagrill ennek a leendő sétánynak az első, kísérleti elemei.

Azt szeretnénk, hogy mielőbb induljon el a diskurzus a városlakók körében a területről: kihez tartozik, kinek milyen feladata fűződik hozzá? Kik, mire, hogyan használnák, milyen fejlesztések szükségesek, hogy vonzóbb legyen?

Középtávon néhány rövidebb, jól megközelíthető szakaszon tervezünk kísérleti beavatkozásokat. Ehhez nemzetközi példákat veszünk alapul, és saját ötleteinket is kipróbáljuk.

A hosszú távú cél az, hogy megfelelő partnerséggel a korábbi tapasztalatokat felhasználva, egységes terv alapján bővüljenek a jól bejárható partszakaszok.

Példaképeink a bécsi Donau Insel, a belgrádi Duna-part, a holland Room vor the River projekt és még sokan mások…

Érdekel a fejlesztés? Lennél a partnerünk a projektben? Keress minket a varosesafolyo@gmail.com e-mail címen!

2018-05-31T08:42:16+00:00