05.31-06.02 ~ VALYO MARATON

Május 31-én szemetet szedünk, csobbanunk és grillezünk a kifolyónál, június 1-én barkácsolunk az Árasztón, június 2-án pedig átrendezzük a RAKPARTOT! Gyertek segíteni, festegetni, fürdeni, grillezni, hesszelni a számotokra legkedvesebb helyszínre!

MÁJUS 31, péntek, 17-20 H ~ Nyárelő a Gellért kifolyónál!

Sok uszadékfa lefolyt már a Dunán, mióta utoljára grilleztünk a gellért téri kifolyónál. Gyertek, nyissuk meg együtt a szezont, rakjuk rendbe és takarítsuk meg a kifolyó környékét, csobbanjunk egyet és izzítsuk be a grillezőt!

A takarítás, csobbanás és grillezés mellett egy kis fejtágításra is sort kerítünk majd. Bemutatjuk legújabb “Fürdésre kiválóan alkalmas?!” c. projektünket, melynek során a TI segítségetekkel szeretnénk kideríteni, hogy a Duna vize  alkalmas-e a fürdésre. A fürdési szezonban hetente fogunk vízmintát venni a Dunából, melynek eredményeit nyilvánosan közzé is fogunk tenni. 

A projekt az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.

Részletek >>>

JÚNIUS 1, szombat, 10-18H: Árnyékoló építés+festegetés az Árasztón!

Immár a negyedik szezon indul az Árasztó-parton. Május elejétől fokozatosan kitettük a pihenőpark ikonikus tárgyait: piknik asztalokat, röpihálót, komposzt mosdót. Június első szombatján pedig két új árnyékolót építünk fel, ehhez várjuk a segítő kezeket!

Az építés mellet lelakkozuk a komposzt mosdót és a rámpákat is újrafestjük.

Ugorjatok be festeni, építeni, akár egy fél órára 10 és 18.00 között!

Munkaruhában gyertek, vagy olyan ruhában, amit nem baj, ha koszos lesz.

Eszközöket biztosítunk.

Déltől pedig sütögetünk!

 

Részletek >>>

 

JÚNIUS 2, vasárnap, 10-18 H: RAKPART átrendezés! 

Eljött a hosszú évek óta várt pillanat, zöld és árnyék kerül a RAKPART-ra! 8db talaj kapcsolatos fa, évelőágyások és árnyékoló szerkezetek épülnek a macskaköves rakpart sétányon a Főkert tervei alapján. Ezért míg a kivitelezők dolgoznak, mi ideiglenesen levonulunk a területről és egy új rakpart szakaszt hódítunk meg piknikasztalainkkal. 

A bútor költöztetéshez várjuk lelkes Valyo barátaink segítő kezeit vasárnap 10-18h között. Ha csak egy asztalt segítetek arrébb pattintani a haveroddal, már az is hatalmas segítség nekünk! Gyertek, emeljük fel, gurítsuk el, rakjuk át, fordítsuk meg, rendezzük át együtt a RAKPARTOT! 

Részletek >>>