Megnyitottuk veletek a Rakpartot!

Nagyszerű volt látni, ahogy megtelt élettel Budapest legszebb terasza, a Pesti alsó rakpart! Köszönjük a közreműködést Budapest Városházának, a sok-sok zöldet a FŐKERT-nek , a szuper teraszt a Reketye Brewing Co. stábjának, és mindenkinek, aki programjával hozzájárult a nyitóhétvégéhez: a Cargonomianak, a BME Urbanisztika Tanszéknek , a Ramazurinak, a KÖZMŰ – Közös Műhelynek, a Vörös Réka Stúdiónak, a Kinedok Magyarországnak , a Csángálló zenekarnak, Pandának, a Hahó Együttesnek , Rolando bűvésznek, és természetesen Nektek, akik birtokba vettétek a RAKPARTOT!

Évek óta dolgozunk közösen azon, hogy szabad legyen a RAKPART, és hogy olyan ideiglenes kísérleti köztereket alakítsunk ki a Duna mentén, amelyek közelebb hoznak minket, illetve titeket a folyóhoz. A RAKPART nyitóhétvége ennek a folyamatnak egy fontos mérföldköve volt, de itt nem állunk meg, hiszen egész nyáron miénk a part!

A területet folyamatosan alakítjuk, közösen, a ti és a környezet igényeinek megfelelően. A RAKPART közösségi belakása mellett, minden hétvégén kulturális, szabadidős és civil programokkal jelentkezünk, melyeket részint ti magatok szerveztek! Ha szeretnél te is programot hozni, ne habozz és jelentkezz programötleteddel ezen a linken keresztül: https://bit.ly/rakpart2023

Jövő hétvégén folytatjuk, a részletes programmal hamarosan jelentkezünk!

Szabadrakpart!

A RAKPART~2023 a Budapest 150 programsorozat keretében, a Fővárosi Önkormányzat, a Valyo – Város és Folyó Egyesület és a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.

 

Fotó: Kaszics Bálint / Balogh Kata