Takarítsuk ki együtt a Rakpartot!

Szombaton 11 órától biztonságos közösségi szemétszedésre várunk titeket a Pesti rakpart tavaszi nagytakarító brigádjába, a Margit híd és a Parlament közötti lépcsősorhoz.

A nyári hétvégékre a gyalogosok és kerékpárosok előtt megnyitott Pesti rakpart talán legszebb, legnyugisabb részei a lépcsősorok, ahol le tudunk ülni és élvezni a Duna-partot.

Sajnos ezek a lépcsők és aljuk – ami a jelenlegi Duna állásnál egy 4-5 méter széles füves, vadvirágos, kövekkel tagolt terület – nagyon el vannak koszolódva.
Mi úgy gondoljuk, hogy közös felelősségünk tisztán és szépen tartani a Duna-partot és környékét.

A járványhelyzetre való tekintettel kiemelt figyelmet szentelünk az egészségügyi, munkavédelmi szabályok betartásának:
~ zsákot és kesztyűt biztosítunk,
~ hozz saját maszkot!,
~ szemétszedési koordinátoraink kiemelt figyelmet fognak fordítani a távolságtartás szabályainak betartására: lesz bőven helyünk! 350 méter hosszú lépcsős szakaszt tisztítunk meg együtt az üres üvegektől, árvízi hordalékszeméttől, üvegszilánkoktól, csikkektől és társaiktól.
~ a közelben az Olimpia Parkban van ingyenes, kulturált mosdó.
 
 
Az eszközök és logisztika terén a Fővárosi Közterület-fenntartó, FKF Nonprofit Zrt. és munkatársainak segítségére támaszkodunk.
Párhuzamos rendezvényként a Kutyapártosok építenek ugyanitt szemétből installációt, őket is ajánljuk!
Gyertek, fogjunk össze a szép és tiszta Duna-partért!

Az eseményről készült videó:

ez egy FB posztban létezik csak? nem látom a valyo page videói között

[vc_row][vc_column][md_slider_carousel slider_images=”5148,5147,5146,5145,5144,5143,5142,5141,5140,5139,5138″ slider_heights=”600″ slider_margin=”10″ slider_nav_active_color=”rgb(16, 175, 213)” slider_shadow=”no” slider_auto_play=”yes” slider_slider_speed=”5″ md_slider_carousel_animation_type=”fade” md_slider_carousel_animation_speed=”200″ md_slider_carousel_animation_delay=”0.0″ md_slider_carousel_animation_position=”center” md_slider_carousel_animation_show=”once” md_slider_carousel_animation_easing=”Quart.easeInOut”][/md_slider_carousel][/vc_column][/vc_row]