Valyo 8-as

Evezős figyelemfelketés

2016-ban a Budapest Regatta szervezői kerestek meg, mint a Dunával foglalkozó civil szervezetet, hogy vegyünk részt az éves evezős regattán.

Egy hónapunk volt, hogy teljesen kezdőként megtanuljunk együtt, sőt 8-an együtt a nagy Dunán egy több mint tíz méteres hajóban evezni. Gyakoroltuk a mozgást evezőpadon, medencében, kipróbáltuk a hajót a Soroksári Duna-ágon. Végül vízre szálltunk és sok-sok hajnali edzés után egyszer sikerült megtennünk a versenytávot a Danubius Nemzeti Hajós Egylet margitszigeti úszóházától az Északi vasúti összekötő hídig és vissza.

A versenyen az amatőr szekcióban a Valyo 8-ason kívül egy csapat indult így első versenyünkön másodikok lettünk! Nagyon nagy élmény volt az egész csapatnak. Köszönjük az edzőnknek, Nagy Krisztának és Orbán Gergőnek a verseny szervezőjének. Ajánljuk mindenkinek ezt a nemes sportot, ami a csapatot, embert és elmét is erősíti.

A Valyo 8-as 2017-ben és 2018-ban újra összeállt és hobbi csapatként heti rendszerességgel edz. Így mindig közel lehetünk a Dunához, és hirdethetjük ennek a nagyszerű sportnak a szépségét, mint egy lehetséges dunai aktivitást.

Fotók: Nagy Tamás