2022-ben is megnyílt az Árasztó-part!

Április és október között a tavalyi tesztüzem után számos újítással várja a kikapcsolódni vágyókat az albertfalvi Duna-part. Akárcsak tavaly, idén is kis költségvetéssel, illetve kismértékű beavatkozás segítségével alakítottuk át a területet pihenő- és szabadidős parkká. Idén az alábbi lehetőséggel várjuk a Fővám tértől biciklivel mintegy 25 perc alatt megközelíthető Árasztó-parton az érdeklődőket: napozóágyak, grillező- és sütögető helyek, homokos röplabdapálya, hinta, biciklitároló, növények, asztal és pad az ártéri erdőben, valamint itt található Budapest első és egyben teljesen egyedülálló komposzt mosdója!

Fontos! A Dunában továbbra is tilos fürdeni ezen a szakaszon, illetve a területen sem közvilágítás, sem vendéglátóipari egység nem található. Kérünk minden látogatót, hogy a szemetet lehetőség szerint ne hagyja itt, hanem vigye magával.

A 2022-es Árasztó-part igencsak látványos és emlékezetes megnyitójára május 14-én került sor, amikor is 60 hajóban 180 ember evezett át Óbudáról a Római-partról Újbudára, az Árasztó-partra. Mindezek mellett a megnyitó során az Árasztó-parton volt zene a Vibee jóvoltából, valamint bográcsolás a Hokedli szakácsainak köszönhetően.

A program az ALT.BP – alternatív Budapest projekt keretein belül jött létre.