Játékok a parton

Játszva tanulás

Az egyik legjobb módszer valaminek a megismertetésére a játék. Komoly szakirodalma és több hazai követője is van a gamifikációnak, ami közelebb hoz és megismertet velünk egy-egy területet. A játék ma már nem csak a gyerekeknek szól, bárki játszhat és játszik is, gondoljunk csak a társasjátékokra vagy a szabadulószobák sikerére.
 
A Valyo a kezdetektől alkalmazza a játékos ismeretterjesztés eszközeit. Olyan játékokat szervezünk a partra, ami közelebb hozza az embereket, megismertet egy-egy területtel. Az évek óta folyamatosan megrendezett Kacsakődobó bajnokságok is ide tartoznak. 
 
A legjobb játékaink amelyek végigvezetnek egy-egy területen, megismertetnek annak részleteivel. Ilyen nyomozós/kincskereső játékok voltak a Dunai Derrick, vagy az AR legival közösen fejlesztett Duna Tanösvény mobil applikáció.
 
Emellett fizikailag is elhelyezünk játékokat, interaktív eszközöket a parton. Készítettünk óriás rakpartsakkot, xilofon libikókát, versíró krétatáblát, vízáramlást imitáló terepasztalt.
 
Szervezünk olyan workshopokat, ahol a vízhez kapcsolódó információkat, tudást adunk át játékos formában. Ilyen a kishajóépítő foglalkozás vagy a gátak szimulációja Lego elemekkel. 

Fotók: Nagy Tamás, Veress Dalma