Kifolyó

beavatkozásközösség
Közösségi tér a Gellért térnél

 

Az alsó rakpartokon túl alakítottunk ki mindenki által használható funkciókkal ellátott árvízbiztos közteret. A Valyo életében gyakran megjelenő grillezés itt végre állandó helyszínt kapott. 
 
A Gellért Fürdő kifolyójának termál vizét korábban spontán kőrakással kialakított "jacuzziba" gyűjtötték. 2016 tavaszán a növekvő használat reményében ezt 50 egyetemi hallgató új funkciókkal bővítette, az egy évvel korábbi Ficcenés elemek folytatásaként. Célunk volt, hogy élet költözzön a "kietlen" rakpartra. Ebben az évben a Beton workshop minden csapata ezen a helyszínen dolgozott.
 
Így készült készült el a terület jelképévé váló grillező, egy új lépcsősor a rézsűs rakparton, további Ficcenés elemek ülőalkalmatosságnak, kutyaitató, tipegő kövek, útjelző szobrocskák és információs tábla a Gellért téren.
 
A Kifolyó projekt ma már organikusan fejlődik és rengeteg köztéri alulról jövő eseménynek ad teret.

A Valyo Alsósétány koncepciójának is alapját képezi ez a fejlesztés sorozat.

 

Fotók: Bognár Benedek, Simon Zsuzsanna

Helyszín

Budapest


Időpont

2016


Résztvevők

5000 fő


Szervezők

10 fő


Költségvetés

2.000.000 Ft


Partnerek

Beton Workshop
S39


Támogatók

BME
Via Foundation
Visegrad Fund
Doka
Fischer
Bosch