Valyo !Part

2011 óta – Budapest, Lánchíd, pesti hídfő, északi oldal

Játssz! Pihenj! Élvezd a teret! Éld meg a Duna-partot! Tekints rá sajátodként!

A Valyo!Part egy 2011-ben kezdődött közösségi térmegújítási folyamat.

2011-ben, első alkalommal, a helyszín adottságaihoz alkalmazkodó szabadidős játékokat gyűjtöttünk össze. A játékok szabályait a Dunatanösvény tábláin tettük közzé (tollas, pétanque, backgammon, malom, kacsakődobás, tengó, óriás-sakk, kötélhúzás, kő-papír-olló, stb.).

2012-ben az Orosz Ádám tervei alapján készült raklapfotelek felületén D-U-N-A felirattal üzentünk a városnak: “itt ez a part, használjuk!” A part megtelt élettel, de sok hiányosságot találtunk még. Ugyanebben az évben a Tervezz Parkot!-workshopon 12 tervező foglalkozott a tér megújításának lehetőségeivel.

2013-ban a tervek részben megvalósultak az első Valyo !Part alkalmával: WC került a partra és a Buczkó Bence tervei szerint készült 12 db bútorsziget. A !Part három hete alatt több mint 100 előadó kötelezte el magát a Valyo és a Duna ügye mellett. A Valyo !Part sikerével szélesebb közönséghez tudtuk eljuttatni egyesületünk üzenetét.

2013-2014 telén a Valyo kísérletet tett a partszakasz téli hasznosításra: egy mobil szauna várta a vendégeket, így hidegben is vonzó programot nyújtott a terület.

2014-ben a Valyo !Parton a BETON workshop és a Valyo együttműködésében létrejöhetett a Duna-part első közkútja. Még több bútor került a partra, Bence szigetei kiegészültek Varga Dávid kétoldalas nyugágyaival. A !Parton háromszor megjelent a Valyo Busz is – itt bárpultként funkcionált. A programok három különböző tematika köré szerveződtek: irodalom/elektronikus zene, foci/nemzetek konyhája, gyerekprogramok/koncertek.

2015-ben nem kaptuk meg a megrendezéshez szükséges engedélyeket, ezért a rendezvény nagy sajnálatunkra elmaradt.

2018-05-30T07:23:08+00:00