RAKPART

MI A AZ A RAKPART PROJEKT? 

Nyaranta a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán, a Jane Haining rakparton időszakosan pihenőparkot, ideiglenes közteret alakítunk ki, mely közelebb hozza az embereket a városi terekhez és a folyóhoz. A RAKPART a közösségről, a folyónkról – rólunk szól.

A RAKPART projekt a téralkotás (placemaking) névre hallgató urbanisztikai irányzat jegyében született. A téralkotás a városlakók által nem használt területek újraértelmezését hivatott elősegíteni, ideiglenes eszközökkel és szabadidős tevékenységekkel mutatja meg a lehetséges jövőbeni használati módokat. A pesti alsó rakpart hosszú távú felújítása egy élhető és emberközpontú főváros lehetőségét hordozza magában. 

A 2-es villamos alatti VIADUKT helyiségek a több kilométer hosszan futó, egykori raktárak helyén találhatók. Az egészen különleges terekben ma kiállítások, installációk, kulturális programok és vendéglátás kap helyet. A RAKPART-on pedig a lakosság által szervezett és a Valyo koordinációjában megvalósuló programok teszik színesebbé a budapesti Duna-partot.

HOZZ TE IS PROGRAMOT A RAKPARTRA!

Használjátok a RAKPARTOT kedvetekre közterületként! Arra biztatunk titeket, hogy vegyétek birtokba /lakjátok be kreatívan, a saját és közösségetek igényeit kielégítően, másokat nem zavarva a területet az egész szezon alatt. 

A  RAKPART a biciklizés, sétálás, görkorizás, sütkérezés, beszélgetés mellett, helyet ad általatok szervezett programoknak a part különböző pontjain augusztus 31 és szeptember 30 között, hétvégente. Várjuk programötleteiteket, kezdeményezéseiteket, mutassátok meg, hogy Ti hogyan használnátok a RAKPART-ot! Ha te is hoznál programot a RAKPART-ra, jelentkezz program ötleteddel ezen az űrlapon keresztül! 

PROGRAMOK:

Július 20 >>> Fortepan+Valyo=Duna+Budapest+Fotó 

A RAKPART a Fővárosi Önkormányzat, a Valyo – Város és Folyó Egyesület és a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.