🗓️ RAKPART Szeptember 22-23-24. 🗓️ PROGRAMOK

Hosszúhétvége!!!
Az autómentes napot ünnepelve most három nap lesz miénk Budapest legszebb terasza! 🚶🚲🛹
A csodálatos kilátás, a Duna közelsége és a köztéri grillezés mellett a programok miatt is érdemes kinézni ezen a hétvégén is.
🎨A Valyo Viaduktban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tájépítészeti kiállítását nézhetitek meg a hétvégén, A Viadukt Teraszon pedig új kiállítás nyílik, kézműves sörökkel és a The Juice koncertjével.
🏊‍♂️Pénteken a Budapest Galéria szervezésében megvalósuló „Flaszter – I. Budapest Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé” hivatalos megnyitója is a rakparton kap helyet, melynek részeként szombaton felavatjuk a Valyo „Fauszodák Budapesten” installációját szárazföldi úszóedzéssel és Cyborg Templar -ral.
🚃A Valyo Közösségi Viaduktot a Klisé Társulat két színházi előadással kelti életre, a Budapest Városháza pedig a városi biciklizés témájában tart beszélgetést a 2-es villamos alatt.
🎬A pre-ATAFF Szolnoki Filmfesztivál filmfesztivál filmjei szombaton, a „Dunaszaurusz” című dokumentumfilm pedig vasárnap forog a RAKPARTMOZI vásznán.
💃A táncról és zenéről a Sokkal Másabb zenekar, a Madam és a Budapest Open Mic gondoskodik.
🧘‍♀️Aki pedig egy kis nyugira vágyik, várja a szokásos coaching Zsupszkulcs-al, mesesterápia gyereknek Birovits Zsuzsanna oldala-Lélekmelengető szalon-al, Útkereső társasjáték a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI)-vel, és persze az elmaradhatatlan Flow to the People jóga (az utolsó idén!)
Október 23-ig miénk a placc, úgyhogy használjátok ki az utolsó egy hónapot, amíg minden hétvégén szabad a RAKPART!
 
🗓️ Szeptember 22 ~ péntek
 
⛱️ RAKPART
18:00-22:00: Megnyitó | Flaszter – I. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennále

🚊
KÖZÖSSÉGI VIADUKT
16:30-17:30: Új, kerékpározást segítő elemek a városképben – kerekasztal

🗓️
 Szeptember 23 ~ szombat:

⛱️
 RAKPART
9:00-10:00: Jóga a rakparton//Flow to the People
17:00-19:00 Fauszodák Budapesten – Fürdés a Dunában a múltban és a jövőben – megnyitó | Valyo | Flaszter
18:00-19:30: Sába All In Kiállítás a Rakparton
20:00-22:00 pre-ATTAF/ Az elmúlt évek legjobbjai /rolövidfilm vetítés a RAKPARTON
20:30-22:00: ÚJ DÁTUM! Sokkal Másabb a rakparton!

🚊
KÖZÖSSÉGI VIADUKT
16:00-17:00: VILLÁMRANDI// Klisé Társulat

🗓️
 Szeptember 24 ~ vasárnap:

⛱️
 RAKPART
16:00-20:00: Szabad egy táncra? a RAKPARTON
15:00-20:00: Útkereső
16:00-18:00: Alkotóka-mesemóka
17:00-22:00: Budapest Open Mic a RAKPARTON IV.
18:00-22:00: (helyre)RAKPART
19:00-22:00: Dunaszaurusz – RAKPARTMOZI

🚊
KÖZÖSSÉGI VIADUKT
16:00-17:30: Pass Andrea: Újvilág // Klisé Társulat

A RAKPART~2023 a Budapest 150 programsorozat keretében, a Budapest Városháza, a Valyo – Város és Folyó Egyesület és a Budapest Brand Nonprofit Zrt együttműködésében valósul meg.

Október 23-ig miénk a placc, úgyhogy használjátok ki az utolsó egy hónapot, amíg minden hétvégén szabad a RAKPART!

RAKPART~2023

Az idén elinduló átalakítással berendezzük a város egyik legszebb teraszát a Jane Haining rakparton. A pesti alsó rakpart hosszú távú felújítása egy élhető és emberközpontú főváros lehetőségét hordozza magában. 

2023-ban a Jane Haining rakpartot megtisztítjuk a zavaró szalagkorlátoktól és kábelektől, kísérleti jelleggel megbontjuk a kockaköveket és növényekkel ültetjük be, utcabútorokat és dézsás növényeket helyezünk ki. Az így kialakuló közvetlen Duna-parti területet a hétköznapi autóforgalom ideje alatt is parkként, sétányként lehet használni, az autómentes időszakokban pedig további területek alakulnak át terasszá, a kettes villamos alatt található Viadukt pedig új funkciót kap. Az idén kihelyezett  elemek előrevetítik a következő évek átalakításait. 

A RAKPART~2023 projekt a téralkotás névre hallgató urbanisztikai irányzat jegyében született. A téralkotás (placemaking) a városlakók által nem használt területek újraértelmezését hivatott elősegíteni, ideiglenes eszközökkel és szabadidős tevékenységekkel mutatja meg a lehetséges jövőben használati módokat.

Az ideiglenes átalakítás a Valyo – Város és Folyó Egyesület tervei alapján és az egyesület kivitelezésében készült, a Budapest Főváros Önkormányzatának megbízásából.